Tortino di lenticchie

Tortino di lenticchie

4.3 20 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porzioni

Składniki

  • di carote pelate e a pezzi
    150 g
  • di cipolla in quarti
    100 g
  • di timo le foglioline lavate e asciugate
    1 cucchiaino colmo
  • di prezzemolo fresco le foglioline lavate e asciugate
    3 gambi
  • di olio extravergine di oliva + q.b. per irrorare
    20 g
  • di pancetta
    50 g
  • di lenticchie cotte, sciacquate e scolate
    500 g
  • di pangrattato
    50 g
  • uova
    2
  • di sale
    1 pizzico
  • di Parmigiano Reggiano grattugiato
    20 g

Wartości odżywcze na 1 porzioni

Kalorie 180 kcal / 753 kJ
Białko 10.5 g
Tłuszcz 7.5 g
Węglowodany 18.8 g
Błonnik 6.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...