Tortino di lenticchie

Tortino di lenticchie

4.4 22 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porzioni

Składniki

  • 150 g di carote pelate e a pezzi
  • 100 g di cipolla in quarti
  • 1 cucchiaino colmo di timo le foglioline lavate e asciugate
  • 3 gambi di prezzemolo fresco le foglioline lavate e asciugate
  • 20 g di olio extravergine di oliva + q.b. per irrorare
  • 50 g di pancetta
  • 500 g di lenticchie cotte, sciacquate e scolate
  • 50 g di pangrattato
  • 2 uova
  • 1 pizzico di sale
  • 20 g di Parmigiano Reggiano grattugiato

Wartości odżywcze na 1 porzioni

Kalorie 180 kcal / 753 kJ
Białko 10.5 g
Tłuszcz 7.5 g
Węglowodany 18.8 g
Błonnik 6.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...