Torta salata con zucca e scarti di verdure

Torta salata con zucca e scarti di verdure

4.2 23 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
8 fette

Składniki

Pasta
  • 200 g di farina tipo 00 (12% di contenuto proteico) + q.b.
  • 80 g olio extravergine di oliva
  • 70 g di acqua fredda
  • ½ cucchiaino di sale
Ripieno
  • 500 g di acqua
  • 300 g di polpa di zucca a pezzi (2-3 cm)
  • 400 g di verdure miste (ed. porri, cipolle, carote, zucchine, cavoli,...) a pezzi (vedere consigli)
  • burro q.b.
  • 80 g di Gruviera a pezzi (vedere varianti)
  • 2 uova
  • 300 g di formaggio fresco spalmabile
  • ½ cucchiaino di sale
  • ½ cucchiaino di pepe nero macinato
Terminare la preparazione
  • 3 - 4 rametti di timo fresco le foglioline (vedere varianti)
    ½ cucchiaino di timo secco

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 fetta

Sód 625.2 mg
Białko 10.8 g
Kalorie 1670 kJ / 399.1 kcal
Tłuszcz 27.5 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 11 g
Węglowodany 25.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...