Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di pane raffermo a pezzi
- 200 g di acqua
- 1 cetriolo, pelato e a pezzi
- 400 g di pomodori maturi a pezzi
- ½ cipolla rossa di Tropea a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b. per servire
- 1 cucchiaino di aceto bianco
- ½ cucchiaino di sale
- 5 foglie di basilico fresco + q.b. per servire
- 200 g di Feta
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1627.5 kJ / 389 kcal
- Białko
- 15.1 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 5.5 g
- Sód
- 977.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpette di fagioli con salsa yogurt alle erbe
45min
Pappa al pomodoro
35min
Pappa al pomodoro con stracciatella
45min
Zuppa di mais e patate con pancetta affumicata
50 Min
Lasagna di pane carasau
25 Min
Quiche con pere, salvia e Fontina
1 Std. 10 Min
Tris di salse per aperitivo
30 Min
Bicchierini tricolore
3h 30min
Mousse ricotta alle erbe e miele
10 Min
Gazpacho alle pesche e cipolla rossa di Tropea
1 Std. 10 Min
Pesto di lattuga
15 Min
Panzanella con mandorle e acciughe
2 Std. 30 Min