Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di pane raffermo a pezzi
- 200 g di acqua
- 1 cetriolo, pelato e a pezzi
- 400 g di pomodori maturi a pezzi
- ½ cipolla rossa di Tropea a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b. per servire
- 1 cucchiaino di aceto bianco
- ½ cucchiaino di sale
- 5 foglie di basilico fresco + q.b. per servire
- 200 g di Feta
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1627.5 kJ / 389 kcal
- Białko
- 15.1 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 5.5 g
- Sód
- 977.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Burger di fagioli e pomodori secchi
35 Min
Vellutata di carote e pomodori secchi
40 min
Pappa al pomodoro
35 Min
Vellutata di sedano rapa e mele renette
40 min
Insalata di pomodorini e pesche con crema di burrata e acciughe
10 min
Pappa al pomodoro con stracciatella
45 Min
Gazpacho alle pesche e cipolla rossa di Tropea
1h 10 min
Gazpacho prosciutto e melone
2j 10 menit
Canapè di anguria con feta e noci
20 min
Raita di carote e barbabietola
25 min
Crema di cavolo nero e cannellini
50 menit
Panzanella con mandorle e acciughe
2j 30 menit