Wiejska zapiekanka z purée z brukwi

Wiejska zapiekanka z purée z brukwi

4.0 20 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
6 porcji

Składniki

Purée z brukwi i ziemniaków
  • wody
    800 g
  • soli plus dodatkowa do oprószenia ziemniaków
    1 ½ łyżeczki
  • brukwi obranej, pokrojonej na kawałki
    400 - 450 g
  • ziemniaków pokrojonych w ćwiartki
    400 g
  • mleka 3,2% tłuszczu
    30 g
  • masła miękkiego
    30 g
  • gałki muszkatołowej, mielonej
    2 - 3 szczypty
Sos
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    150 g
  • ząbek czosnku
    1
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    170 g
  • mięsa wołowego, mielonego
    500 g
  • mąki pszennej
    15 g
  • wody
    200 g
  • koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona
  • koncentratu pomidorowego
    60 g
  • sosu Worcestershire
    10 g
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • soli
    ¼ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 306.7 kcal / 1284 kJ
Białko 19.8 g
Tłuszcz 14.3 g
Węglowodany 26.3 g
Błonnik 4.5 g
Tłuszcz nasycony 6.3 g
Sód 716.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...