Urządzenia i Akcesoria
Wiejska zapiekanka z purée z brukwi
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
6 porcji
Składniki
Purée z brukwi i ziemniaków
-
800 g wody
-
1 ½ łyżeczki soli plus dodatkowa do oprószenia ziemniaków
-
400 - 450 g brukwi obranej, pokrojonej na kawałki
-
400 g ziemniaków pokrojonych w ćwiartki
-
30 g mleka 3,2% tłuszczu
-
30 g masła miękkiego
-
2 - 3 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
Sos
-
150 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
1 ząbek czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
170 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
500 g mięsa wołowego, mielonego
-
15 g mąki pszennej
-
200 g wody
-
1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
60 g koncentratu pomidorowego
-
10 g sosu Worcestershire
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
716.8 mg
Białko
19.8 g
Kalorie
1284 kJ /
306.7 kcal
Tłuszcz
14.3 g
Błonnik
4.5 g
Tłuszcz nasycony
6.3 g
Węglowodany
26.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Żur z klopsikami na Varomie
1 godz.
Kremowe gratin z jarmużu
55 min
Wieprzowina w sosie z czarnej fasoli
30 min
Bryjka jęczmienna z boczkiem i cebulą
50 min
Pie z kiszoną kapustą i mięsem
3 godz. 10 min
Ciasto serowe (Tiropita)
1 godz. 10 min
Ciasto kalafiorowe
1 godz. 15 min
Ciasto ryżowe ze słodką pastą z fasoli adzuki
8 godz. 30 min
Samosy z farszem ziemniaczanym
1 godz. 40 min
Góralska czosnianka z pulpecikami
1 godz. 35 min
Wołowina w piwie po flamandzku
1 godz. 45 min
Zapiekanka pasterska z serem cheddar
1 godz. 10 min