
Urządzenia i Akcesoria
Wiejska zapiekanka z purée z brukwi
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
6 porcji
Składniki
Purée z brukwi i ziemniaków
-
wody800 g
-
soli plus dodatkowa do oprószenia ziemniaków1 ½ łyżeczki
-
brukwi obranej, pokrojonej na kawałki400 - 450 g
-
ziemniaków pokrojonych w ćwiartki400 g
-
mleka 3,2% tłuszczu30 g
-
masła miękkiego30 g
-
gałki muszkatołowej, mielonej2 - 3 szczypty
Sos
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki150 g
-
ząbek czosnku1
-
oliwy z oliwek20 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki170 g
-
mięsa wołowego, mielonego500 g
-
mąki pszennej15 g
-
wody200 g
-
koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
koncentratu pomidorowego60 g
-
sosu Worcestershire10 g
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
soli¼ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
306.7 kcal /
1284 kJ
Białko
19.8 g
Tłuszcz
14.3 g
Węglowodany
26.3 g
Błonnik
4.5 g
Tłuszcz nasycony
6.3 g
Sód
716.8 mg