Urządzenia i Akcesoria
Kuskus z kurczakiem, jagnięciną i pikantnymi kiełbaskami
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porcji
Składniki
-
4 gałązki kolendry, świeżej tylko liście
-
4 gałązki natki pietruszki, świeżej tylko liście
-
200 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
400 g mięsa z łopatki jagnięcej pokrojonego na 4 cm kawałki
-
3 łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
40 g oliwy z oliwek
-
400 g marchewki pokrojonych na ok. 1,5 cm kawałki
-
250 g rzepy pokrojonej na 8 kawałków
-
1 łyżeczka cynamonu, mielonego
-
1 łyżeczka imbiru, suszonego, mielonego
-
900 g wody
-
300 g filetów z piersi kurczaka pokrojonych w 2 cm kawałki
-
6 pikantnych kiełbas z jagnięciny lub wołowiny (np. merguez) (opcjonalnie)
-
400 g cukinii nieobranych, pokrojonych w 1,5 cm plastry
-
350 g kaszy kuskus
-
70 g rodzynek
-
350 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy
-
1 - 2 łyżeczki pasty chili1 - 2 łyżeczki sosu harissa
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
51 g
Kalorie
3753 kJ /
900 kcal
Tłuszcz
43 g
Błonnik
11.7 g
Węglowodany
70 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ryż kaszmirski
30 min
Kurczak z warzywami, ryżem basmati i sosem z nerkowców
1 godz.
Małże z pikantnym sosem
1 godz.
Curry z kurczaka (Koththu roti)
1 godz. 5 min
Kuskus z warzywami
35 min
Krewetki w przyprawie pięć smaków z ryżem i warzywami
45 min
Krewetki z ryżem i warzywami na parze
1 godz.
Nasi Goreng z kurczakiem
1 godz. 30 min
Nasi goreng wegetariański
45 min
Klopsiki jagnięce z kuskusem i miętowym jogurtem
40 min
Makaron penne z małżami
1 godz. 5 min
Szybki dhansak z jagnięciny
45 min