Ryba w papilotach ze świeżym kokosem, quinoa i porem

Ryba w papilotach ze świeżym kokosem, quinoa i porem

4.1 9 ocen
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
4 porcje

Składniki

  • filetów z białej ryby świeżej, np. z dorsza, halibuta, pokrojonych na 4 kawałki (dł. 9-10 cm)
    470 g
  • soli
    1 ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 ½ łyżeczki
  • miąższu kokosa, świeżego (patrz wskazówka)
    80 g
  • korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
    5 g
  • papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    5 g
  • ząbek czosnku
    1
  • kolendry, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
    5 g
  • kminu rzymskiego, mielonego (opcjonalnie)
    ¼ łyżeczki
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    15 g
  • miodu
    10 g
  • komosy ryżowej (quinoa)
    200 g
  • wody
    780 g
  • masła
    25 g
  • pora tylko biała cześć, pokrojonego w 4 mm plastry
    120 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 394.5 kcal / 1651.7 kJ
Białko 29.7 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 37 g
Błonnik 6.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...