Topinambur po prowansalsku

Topinambur po prowansalsku

4.3 24 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje

Składniki

  • 800 g wody
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 600 g topinamburu obranego, pokrojonego w 5 cm słupki
  • 3 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 2 ząbki czosnku
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 35 g koncentratu pomidorowego
  • 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka białej gorczycy ziaren
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich, suszonych
  • 1 łyżka whisky (opcjonalnie)
  • 50 g czarnych oliwek, bez pestek przekrojonych na pół
  • 1 szczypta pieprzu cayenne, mielonego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 995.2 mg
Białko 3.5 g
Kalorie 740.4 kJ / 177 kcal
Tłuszcz 6.6 g
Błonnik 3.2 g
Tłuszcz nasycony 0.9 g
Węglowodany 28.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...