
Urządzenia i Akcesoria
Topinambur po prowansalsku
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
wody800 g
-
soli1 ½ łyżeczki
-
topinamburu obranego, pokrojonego w 5 cm słupki600 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście3 gałązki
-
ząbki czosnku2
-
oliwy z oliwek20 g
-
koncentratu pomidorowego35 g
-
pieprzu czarnego, mielonego3 szczypty
-
białej gorczycy ziaren1 łyżeczka
-
ziół prowansalskich, suszonych1 łyżeczka
-
whisky (opcjonalnie)1 łyżka
-
czarnych oliwek, bez pestek przekrojonych na pół50 g
-
pieprzu cayenne, mielonego1 szczypta
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
177 kcal /
740.4 kJ
Białko
3.5 g
Tłuszcz
6.6 g
Węglowodany
28.5 g
Błonnik
3.2 g
Tłuszcz nasycony
0.9 g
Sód
995.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SEZON NA THERMOMIX®
70 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pasztet z brukwi
2 godz. 5 min
Sałatka z fenkułu i kaszy bulgur z cytrusowym dressingiem
35 min
Kokosowy chłodnik z awokado
15 min
Bakłażany bhurta
30 min
Marchewka z kuminem
35 min
Forszmak klasyczny
1 godz. 35 min
Zupa z ciecierzycy z jarmużem
50 min
Pasztet z bakłażana z pomidorowym coulis
2 godz.
Sałatka z cukinii, dyni i gruszki
1 godz. 50 min
Konfitura z pieczonych buraków z pomarańczą
2 godz. 30 min
Sałatka z białych szparagów
3 godz.
Pak choi na parze z sezamem i sosem sojowym
40 min