Topinambur po prowansalsku
TM6 TM5

Topinambur po prowansalsku

4.3 (22 oceny)

Składniki

  • 800 g wody
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 600 g topinamburu, obranego, pokrojonego w 5 cm słupki
  • 3 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 2 ząbki czosnku
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 35 g koncentratu pomidorowego
  • 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka białej gorczycy, ziaren
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich, suszonych
  • 1 łyżka whisky (opcjonalnie)
  • 50 g czarnych oliwek, bez pestek, przekrojonych na pół
  • 1 szczypta pieprzu cayenne, mielonego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
740.4 kJ / 177 kcal
Białko
3.5 g
Węglowodany
28.5 g
Tłuszcz
6.6 g
Tłuszcz nasycony
0.9 g
Błonnik
3.2 g
Sód
995.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy