Bezglutenowe bazyliowe kluski kładzione

Bezglutenowe bazyliowe kluski kładzione

4.0 32 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 porcje

Składniki

  • 100 g kaszy jaglanej
  • wrząca woda do opłukania kaszy
  • 10 - 15 g bazylii, świeżej tylko liście
  • 10 g liści szpinaku baby, świeżych
  • 1000 g wody
  • 2 ½ - 3 ¾ łyżeczki soli
  • 2 jajka
  • 40 - 50 g skrobi ziemniaczanej
  • woda ilość do gotowania klusek

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 166.5 kcal / 697.1 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 3.2 g
Węglowodany 29 g
Błonnik 1.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...