
Urządzenia i Akcesoria
Bezglutenowe bazyliowe kluski kładzione
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 porcje
Składniki
-
kaszy jaglanej100 g
-
wrząca woda do opłukania kaszy
-
bazylii, świeżej tylko liście10 - 15 g
-
liści szpinaku baby, świeżych10 g
-
wody1000 g
-
soli2 ½ - 3 ¾ łyżeczki
-
jajka2
-
skrobi ziemniaczanej40 - 50 g
-
woda ilość do gotowania klusek
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
166.5 kcal /
697.1 kJ
Białko
6 g
Tłuszcz
3.2 g
Węglowodany
29 g
Błonnik
1.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DODATKI DO ZUP
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Bezglutenowy spód do tarty
35 min
Wegańska gryczana pizza z konfiturą z czerwonej cebuli i brokułami
1 godz. 55 min
Kruche słone ciasteczka (bez glutenu)
1 godz. 20 min
Pizza na spodzie z ciecierzycy (bez glutenu)
30 min
Focaccia (bez glutenu)
1 godz.
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba II
10 min
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba I
10 min
Mazurek bezglutenowy
2 godz. 15 min
Bezglutenowa pizza z oliwkami i kiełbaskami
2 godz. 50 min
Bagietka bezglutenowa
1 godz. 45 min
Bezglutenowe bułki
1 godz. 15 min
Bezglutenowy chleb ziemniaczany z czarnym sezamem
3 godz. 10 min