
Urządzenia i Akcesoria
Bezglutenowe bazyliowe kluski kładzione
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 porcje
Składniki
-
100 g kaszy jaglanej
-
wrząca woda do opłukania kaszy
-
10 - 15 g bazylii, świeżej tylko liście
-
10 g liści szpinaku baby, świeżych
-
1000 g wody
-
2 ½ - 3 ¾ łyżeczki soli
-
2 jajka
-
40 - 50 g skrobi ziemniaczanej
-
woda ilość do gotowania klusek
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
166.5 kcal /
697.1 kJ
Białko
6 g
Tłuszcz
3.2 g
Węglowodany
29 g
Błonnik
1.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DODATKI DO ZUP
11 Przepisów
Polska
Polska