Urządzenia i Akcesoria
Bezglutenowe bazyliowe kluski kładzione
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 porcje
Składniki
-
100 g kaszy jaglanej
-
wrząca woda do opłukania kaszy
-
10 - 15 g bazylii, świeżej tylko liście
-
10 g liści szpinaku baby, świeżych
-
1000 g wody
-
2 ½ - 3 ¾ łyżeczki soli
-
2 jajka
-
40 - 50 g skrobi ziemniaczanej
-
woda ilość do gotowania klusek
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
6 g
Kalorie
697.1 kJ /
166.5 kcal
Tłuszcz
3.2 g
Błonnik
1.1 g
Węglowodany
29 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DODATKI DO ZUP
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bagietka bezglutenowa
1 godz. 45 min
Bezglutenowy spód do tarty
35 min
Brownie z mąką z ciecierzycy z sosem z marakui
1 godz.
Wegańska gryczana pizza z konfiturą z czerwonej cebuli i brokułami
1 godz. 55 min
Pizza na spodzie z ciecierzycy (bez glutenu)
30 min
Magdalenki (bez glutenu)
1 godz.
Naleśnikowe roladki z łososiem (bez glutenu)
1 godz. 50 min
Gryczane kluski kładzione
40 min
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba II
10 min
Mąka gryczana
5 min
Pizza bezglutenowa z szynką parmeńską i rukolą
1 godz. 30 min
Bezglutenowe brazylijskie bułeczki serowe
2 godz. 30 min