Bezglutenowe bazyliowe kluski kładzione
TM5 TM6

Bezglutenowe bazyliowe kluski kładzione

3.9 (8 ocen)

Składniki

  • 100 g kaszy jaglanej
  • wrząca woda, do opłukania kaszy
  • 10 - 15 g bazylii, świeżej, tylko liście
  • 10 g liści szpinaku baby, świeżych
  • 1000 g wody
  • 2 ½ - 3 ¾ łyżeczki soli
  • 2 jajka
  • 40 - 50 g skrobi ziemniaczanej
  • woda, ilość do gotowania klusek

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
697.1 kJ / 166.5 kcal
Białko
6 g
Węglowodany
29 g
Tłuszcz
3.2 g
Błonnik
1.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie