Wersje kompatybilne
Ensalada templada de lentejas, coliflor y judías
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de lentejas pardinas
- 400 g de agua
- 1 hoja de laurel seca
- 1 diente de ajo
- 150 g de cebolla roja en gajos
- 1 cucharadita de sal
- 200 g de judías verdes redondas frescas en trozos
- 200 g de ramilletes de coliflor pequeños
- 10 ramitas de perejil fresco
- 10 g de vinagre de jerez
- 40 g de aceite de oliva virgen extra
- 1 cucharadita de zatar
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 653 kJ / 156 kcal
- Białko
- 5.17 g
- Węglowodany
- 10.23 g
- Tłuszcz
- 10.42 g
- Błonnik
- 5.19 g
Alternatywne przepisy
Ensalada de lentejas con brotes y aguacate
10min
Ensalada de lombarda, quinoa y salchichas vegetarianas
35 min
Tabulé de lentejas
10min
Ensalada de garbanzos con tofu
25 min
Pilaf de lentejas y bulgur con calabaza
50 min
Ensalada de alubias blancas
5 min
Ensalada de verduras guisadas
20 min
Ensalada de lentejas al estilo griego
15 min
Lentejas con tomate y acelgas
30 min
Gratén de berenjena, calabacín y lentejas rojas
1h
Ensalada de vegetales
5 min
Ensalada de garbanzos y espinacas con cilantro y lima
15 min