![Sopa de judías rojas Sopa de judías rojas](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F3F0A237-C2C8-4810-A8F8-A571EBE615E4/Derivates/D4949D9E-277E-4BC4-B9E4-F45A674586B2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Acompañamientos
- 5 g de cilantro fresco (solo las hojas)
- 150 g de cebolla roja en trozos
- 200 g de crème fraîche
Sopa de judías rojas
- 200 g de cebolla en trozos
- 2 dientes de ajo
- 30 g de aceite de oliva virgen extra
- ½ cucharadita de comino molido
- 250 g de salsa de tomate
- 1000 g de caldo de pollo
- 1 cucharadita de sal
- 2 pellizcos de pimienta negra molida
- 400 g de judías rojas cocidas (en conserva) lavadas y escurridas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1098 kJ / 262 kcal
- Białko
- 9.7 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 14.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.2 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 1039.6 mg
Alternatywne przepisy
Estofado portugués de cerdo con repollo (rancho)
45 Min
Guiso de judías pintas con arroz
40 Min
Caldo de millo
50min
Guiso de judías rojas con costillas
40 Min
Caldo de papas
45 Min
Sopa de pasta y judías pintas
40 Min
Crema de judías pintas y espinacas
30 Min
Sopa de los hortelanos
30 Min
Lentejas con oreja al vinagre balsámico
30 Min
Sopa de patata y cilantro (Pisca andina)
45 Min
Sopa de judías blancas y verduras
40 Min
Sopa a la riojana
45 Min