Wersje kompatybilne
Coles de Bruselas con manzana y ciruelas pasas
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de cebolla en trozos
- 50 g de mantequilla
- 80 g de zanahoria en rodajas
- 1 manzana pelada y en trozos
- 800 g de coles de Bruselas congeladas
- ½ cucharadita de comino en grano
- 1 cucharadita de sal
- 4 pellizcos de pimienta molida
- 100 g de vino tinto
- 1 cucharadita de vinagre
- 10 ciruelas pasas sin hueso
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 918 kJ / 220 kcal
- Białko
- 8.97 g
- Węglowodany
- 19.9 g
- Tłuszcz
- 11.58 g
- Błonnik
- 12.16 g
Alternatywne przepisy
Salteado de repollo y calabaza
15 Min
Crema de acelgas y piñones
45 min
Coliflor y brócoli con crumble de anacardo
50 min
Acelgas con tomate
30 min
Coles de Bruselas al Pedro Ximénez
30 min
Repollo salteado
25 min
Coles de Bruselas a la mostaza
20 min
Acelgas en adobillo
40min
Acelgas con patatas
45 min
Repollo con pimientos, champiñones y pipas
30 min
Espinacas con patatas
30 min
Judías verdes con chalotas y champiñones
45 min