![Coditos con acelgas y aceitunas Coditos con acelgas y aceitunas](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/22C6FC95-936C-41E3-B124-600C18999F5B/Derivates/b756cd6a-ecdf-47dd-b0c0-ac64dfc36d32.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 dientes de ajo
- 6 tomates secos (aprox. 20 g)
- 30 g de aceite de oliva
- 250 g de hojas de acelgas troceadas
- 650 g de agua
- ½ cucharadita de sal
- 300 g de pasta corta seca (tipo coditos o tiburón)
- 8 aceitunas negras sin hueso (en rodajas)
- 8 aceitunas verdes sin hueso (en rodajas)
- 50 g de queso parmesano rallado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1773 kJ / 424 kcal
- Białko
- 15.3 g
- Węglowodany
- 56.84 g
- Tłuszcz
- 15.23 g
- Błonnik
- 10 g
Alternatywne przepisy
Ensalada templada de lentejas, coliflor y judías
30min
Fideuá de verduras
40p
Pilaf de lentejas y bulgur con calabaza
50 Min
Espaguetis con albóndigas de avena y zanahoria
45min
Repollo con pimientos, champiñones y pipas
30min
Fusilli con alcachofas y guisantes
25 Min
Pastel de lentejas
1h 55min
Pasta con berenjena y pez espada
30min
Guiso de invierno
40p
Gratén de berenjena, calabacín y lentejas rojas
1h
Risotto vegetariano
25 Min
Acelgas con tomate
30min