![Salmón con crema de hojas de acelga Salmón con crema de hojas de acelga](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/647f172f-2c55-4458-9050-44ca381f9cc3/Derivates/4cd5f9a1-07bf-4372-b210-ef3c0dc80c4e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de hojas de acelgas (solo la parte verde, sin penca)
- 1 diente de ajo
- 30 g de aceite de oliva virgen extra
- 2 pellizcos de sal
- 4 lomos de salmón fresco sin piel ni espinas (aprox. 600 g) salpimentados
- 4 ramitas de perejil fresco
- 4 ramitas de tomillo fresco
- 400 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1449 kJ / 346 kcal
- Białko
- 31.6 g
- Węglowodany
- 2.3 g
- Tłuszcz
- 23.5 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema de apio
40 Min
Crema de espárragos verdes con pistachos
30min
Sopa de garbanzos con espinacas
30min
Crema con espinacas
25 Min
Salmón con salsa de balsámico y calabacín
25 Min
Crema verde con brócoli, puerro y patata
30min
Rape a la provenzal (Lotte à la provençale)
50 Min
Crema de espárragos verdes y espinacas
40 Min
Crema florentina (de espinacas)
45 Min
Crema de acelgas y piñones
45 Min
Sopa de kale con crujiente de beicon
35 Min
Rape en salsa de almendras
30min