Blanquette de noix de saint-jacques

Blanquette de noix de saint-jacques

4.4 184 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • d'eau
    300 g
  • de sel
    ½ c. à café
  • de blancs de poireau coupés en tronçons
    220 g
  • de carottes détaillées en bâtonnets
    250 g
  • de champignons de Paris frais coupés en quatre
    250 g
  • noix de saint-jacques
    8
  • de crème liquide 35% m.g.
    100 g
  • jaunes d'œufs
    2
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 202 kcal / 847 kJ
Białko 14.3 g
Tłuszcz 12.3 g
Węglowodany 9.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...