Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 240 g d'oignons, coupés en deux
- 3 gousses d'ail
- 20 g d'huile d'olive
- 500 g de tomates fraîches, coupées en morceaux (2-3 cm)
- 300 g de poivron rouge, coupé en morceaux (2-3 cm)
- 2 c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 4 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 500 g d'aubergines, coupées en morceaux (2-3 cm)
- 500 g de courgettes, coupées en morceaux (2-3 cm)
- 3 c. à soupe de basilic frais ciselé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 363 kJ / 87 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 8.8 g
- Tłuszcz
- 3.1 g
- Błonnik
- 5.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ratatouille
40min
Jardinière de légumes
40min
Pintade au chou
1 godz. 10 min
Gratin de potimarron et pomme de terre
1h 20min
Salsifis à la provençale
1h
Petits pois à la française
45min
Gratin de merlu aux courgettes
45min
Gratin de courge
1h
Carottes au cumin
35min
Jardinière de légumes
40min
Lentilles en salade
1h
Compotée de poivrons
35min