Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 tranches de jambon blanc, découennées et coupées en morceaux
- 1 échalote
- 25 g de beurre
- 500 g de petits pois surgelés
- 500 g d'eau
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 - 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 2 c. à soupe de crème fraîche épaisse
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 250 kJ / 59 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème de haricots blancs au jambon sec
15 Min
Pannacotta au foie gras, compotée pomme-betterave aux épices
12h
Verrines à l'italienne
3j 25 menit
Foie gras en pannacotta et compotée figue-pomme
2 Std. 35 Min
Verrines estivales
12h
Mousses de betterave en deux façons
15 Min
Bavarois de roquefort au raisin rouge et aux noix
1h 35 min
Verrine saumon-endive
10 Min
Verrine de gelée de pêche au thon et fines herbes
4j 30 menit
Verrines de betterave au crabe
15 Min
Verrine apéritive concombre, pomme et saumon fumé
15 Min
Verrine aux trois poivrons
55 Min