Saint-jacques à la crème sur lit de poireaux

Saint-jacques à la crème sur lit de poireaux

3.6 109 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • d'échalotes
    90 g
  • de beurre
    20 g
  • de poireaux émincés en fines rondelles (2-3 mm)
    400 g
  • de vin blanc sec
    250 g
  • d'eau
    20 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    ½ c. à café
  • de poivre moulu
    1 pincée
  • noix de saint-jacques
    12
  • de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
    100 g
  • de fécule de maïs
    10 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 229 kcal / 957.2 kJ
Białko 18 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 10 g
Błonnik 2.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...