Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 90 g d'échalotes
- 20 g de beurre
- 400 g de poireaux, émincés en fines rondelles (2-3 mm)
- 250 g de vin blanc sec
- 20 g d'eau
- ½ c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu
- 12 noix de saint-jacques
- 100 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 10 g de fécule de maïs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 957.2 kJ / 229 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauce beurre blanc
20 min
Œuf cocotte à l'oseille
40min
Choucroute de la mer
35 Min
Saint-Jacques en nage épicée
25 min
Langoustines sauce au whisky
1h 10min
Blanquette de noix de saint-jacques
45min
Choucroute de la mer
40min
Noix de saint-jacques à la crème de corail et petits légumes
35 Min
Raie aux épinards crémeux, pommes de terre au curry
1h 15 min
Risotto de saint-jacques aux algues
35 Min
Noix de saint-jacques sur lit de poireau
40min
Cassolette de saint-jacques et crevettes
40min