![Veau Marengo Veau Marengo](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/20227D23-F037-4ADA-95FB-F94406AF9BF5/Derivates/A8809B09-15EB-4EE3-9DB5-508CB4C134C4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g d'oignon, coupé en deux
- 1 gousse d'ail
- 10 g de beurre doux
- 300 g d'épaule de veau, détaillée en dés (2 cm env.)
- 125 g de tomates entières pelées au jus
- 50 g de vin blanc
- 1 c. à café de thym déshydraté
- 1 feuille de laurier déshydratée
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 250 g de champignons de Paris frais
- le jus d'un citron jaune
- 2 brins de persil frais, ciselés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1213 kJ / 290 kcal
- Białko
- 32.5 g
- Węglowodany
- 7.5 g
- Tłuszcz
- 12 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Caille aux raisins
45min
Sauté de veau Marengo
1h 15min
Sauté de veau Marengo
55min
Bœuf mijoté aux aubergines et olives vertes
2h
NOVEMBRE - Osso-buco presque comme celui de ma maman - Eric Guérin
1 godz. 50 min
Blanquette de veau
1h 15min
Osso-buco
1h 20min
Sauté de veau aux carottes et aux épices
1ч. 30 мин.
Blanquette de veau vapeur
1ч. 10 мин.
Axoa d'agneau
55min
Veau aux olives
1h
Sauté de porc à la provençale
1 godz. 5 min