Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g de beurre
- 700 g d'épaule de veau, coupée en dés (2 cm env.)
- 150 g oignons, coupés en deux
- 2 gousses d'ail
- 250 g de champignons de Paris frais, brossés et coupés en quartiers
- 150 g de tomates, pelées, épépinées et coupées en quartiers
- 1 c. à soupe de concentré de tomate
- 300 g de vin blanc
- 1 c. à café de thym frais
- 2 feuilles de laurier frais
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- ¼ c. à café de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 4 brins de persil frais, ciselés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1378 kJ / 331 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Lapin marengo
1 Std.
Osso-buco
1 Std. 20 Min
Blanquette de veau
1 Std. 15 Min
Blanquette de veau
1 Std.
Bœuf bourguignon
2 Std. 30 Min
Blanquette de veau
1 Std.
Bœuf carotte
1h 35 min
Bœuf bourguignon
1 Std. 25 Min
Lapin à la moutarde
1 Std.
Veau Marengo
55 min
Sauté de veau Marengo
55 min
Axoa d'agneau
55 min