Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 135 g d'oignons, coupés en deux
- 1 piment rouge, épépiné
- 20 g de gingembre frais
- 1 c. à café de pâte de miso
- 10 g d'huile de tournesol
- 50 g de saké
- 200 g de carottes, taillées en julienne
- 200 g de blancs de poireau, taillés en julienne
- 100 g de mirin
- 20 g de vinaigre de riz
- 600 g d'eau
- 180 g de crème de coco
- 2 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 100 g de nouilles de blé chinoises
- 2 c. à café d'algues wakamé en flocons
- 20 g de beurre
- 12 noix de saint-jacques
- 12 feuilles de menthe fraîche
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1369 kJ / 326 kcal
- Białko
- 13.7 g
- Węglowodany
- 27.5 g
- Tłuszcz
- 15.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lasagne de poisson aux asperges et poireau
1j 30 menit
Cotriade
1j
Aumônières aux fruits de mer
1j 30 menit
Lotte à la provençale
50 menit
Lotte à l'andouille
1j 20 menit
Saint-jacques à la dieppoise - Laurent Clément
1j 30 menit
Carpaccio de saint-jacques
45 Min
Blanquette de noix de saint-jacques
45 Min
Cassolettes de saint-jacques
30 min
Marmite du pêcheur
50 menit
Blanquette de saumon aux champignons des bois
50 menit
Cassolette de saint-jacques et crevettes
40 min