Gravlax de saumon à la betterave

Gravlax de saumon à la betterave

4.0 3 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 8 godz. 15 min
10 portions

Składniki

Le gravlax
  • 12 brins d'aneth frais
  • 1 c. à soupe de baies roses
  • 1 citron jaune non traité (zeste et jus)
  • 300 g de sucre en poudre
  • 250 g de betterave crue coupée en morceaux (1 pièce env.)
  • 600 g de gros sel
  • 80 g de gin
  • 1 filet de saumon frais sans arêtes et sans peau (700 g env.)
La crème citron-noisette
  • 300 g de crème fraîche épaisse, 40% m.g. min.
  • 20 g d'huile de noisette
  • 3 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 1 pincée de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 13.9 g
Kalorie 1031 kJ / 246 kcal
Tłuszcz 21.1 g
Błonnik 0.3 g
Węglowodany 0.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...