Gravlax de saumon à la betterave

Gravlax de saumon à la betterave

4.0 3 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 8 godz. 15 min
10 portions

Składniki

Le gravlax
  • d'aneth frais
    12 brins
  • de baies roses
    1 c. à soupe
  • citron jaune non traité (zeste et jus)
    1
  • de sucre en poudre
    300 g
  • de betterave crue coupée en morceaux (1 pièce env.)
    250 g
  • de gros sel
    600 g
  • de gin
    80 g
  • filet de saumon frais sans arêtes et sans peau (700 g env.)
    1
La crème citron-noisette
  • de crème fraîche épaisse, 40% m.g. min.
    300 g
  • d'huile de noisette
    20 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    3 pincées
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    1 pincée

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 246 kcal / 1031 kJ
Białko 13.9 g
Tłuszcz 21.1 g
Węglowodany 0.3 g
Błonnik 0.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...