![Sabayon gratiné aux clémentines Sabayon gratiné aux clémentines](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/80B0D826-21D5-4B71-B31C-6E869D62111F/Derivates/6035C22E-7910-4FFC-A52C-2F836CD78607.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 jaunes d'œufs
- 40 g de sucre glace maison
- 50 g de jus de mandarine
-
15
g de Grand Marnier®
lub 15 g de liqueur mandarine, type Mandarine Napoléon - 2 mandarines
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 153 kJ / 36 kcal
- Białko
- 0.8 g
- Węglowodany
- 4.8 g
- Tłuszcz
- 1.4 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sabayon sucré
30min
Sabayon au citron
15 min
Amuse bouche : ravioles de Saint-Jacques acidulées
50 Min
Minitartelettes à la carotte et à la crème d'orange
2h
Couscous aux pêches et fruits rouges
25 Min
Gratin de raisin en sabayon
20p
JANVIER - Crème caramel exotique - Eric Guérin
3h 45min
Gaspacho sucré-salé
5 min
Eclairs saumon et pomme verte
2h
Soufflé aux agrumes
30min
Sabayon de fruits exotiques
30min
Bavarois crabe-avocat-gelée de pamplemousse, tuile au parmesan
3 Std. 15 Min