![Amuse bouche : ravioles de Saint-Jacques acidulées Amuse bouche : ravioles de Saint-Jacques acidulées](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/FC318715-05FA-4346-B6C1-02BA5454679C/Derivates/e98996ee-5a66-472c-bf46-f29ba6810e40.jpg)
Wersje kompatybilne
Amuse bouche : ravioles de Saint-Jacques acidulées
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les ravioles
- 1 citron vert non traité
- 2 noix de saint-jacques
- 25 g d'huile d'olive
- 1 pincée de sel
- 2 galettes de riz
- 1 c. à café d'huile de tournesol
Le bouillon
- 80 g d'oignons
- 30 g de gingembre frais
- 1 piment rouge, épépiné
- 1 bâton de citronnelle fraîche
- 70 g de mirin
- 10 g de vinaigre de riz
- 20 g de sauce de soja
- 150 g d'eau
- 1 clou de girofle
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 feuilles de coriandre fraîche
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1150 kJ / 273 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carpaccio de canard aux agrumes
12 godz. 30 min
Menu 2 - Huîtres chaudes au sabayon de Vouvray et douceur de carotte
40min
Mousse de chèvre en habit de poireau
2h 50min
AOUT Verrine ratatouille, oeufs sous pression - Richard Toix
1u. 15min
Ile flottante surprise, velouté asperge-champignon-chorizo (Zone 3)
1 Std. 30 Min
Eclairs à la truite en glaçage wasabi
1 Std. 5 Min
Ballotine de saumon
25min
Saint-jacques à la dieppoise - Laurent Clément
1 Std. 30 Min
Tartelette fine aux épinards, glace poivron-gorgonzola
12 Std.
Carpaccio de saint-jacques
45 min
Bouillabaisse
1u. 15min
MAI Asperges, saint-jacques et sabayon aux herbes - Christophe Aribert
40min