Velouté de cocos de Paimpol aux moules

Velouté de cocos de Paimpol aux moules

2.8 4 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
6 portions

Składniki

  • de lardons
    50 g
  • d'oignon
    100 g
  • de carotte coupée en tronçons
    50 g
  • de poireau coupé en tronçons
    80 g
  • de beurre demi-sel
    20 g
  • d'eau
    600 g
  • de cocos de Paimpol frais
    300 g
  • de moules fraîches, préalablement nettoyées
    1000 g
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    100 g
  • de poivre noir moulu à ajuster en fonction des goûts
    3 pincées
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    3 pincées
  • de ciboulette fraîche ciselés
    2 brins

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 233 kcal / 974 kJ
Białko 15 g
Tłuszcz 12.2 g
Węglowodany 14 g
Błonnik 5.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...