Velouté de cocos de Paimpol aux moules

Velouté de cocos de Paimpol aux moules

2.8 4 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
6 portions

Składniki

  • 50 g de lardon
  • 100 g d'oignon
  • 50 g de carotte coupée en tronçons
  • 80 g de poireau coupé en tronçons
  • 20 g de beurre demi-sel
  • 600 g d'eau
  • 300 g de cocos de Paimpol frais
  • 1000 g de moules fraîches, préalablement nettoyées
  • 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 3 pincées de poivre noir moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 3 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 2 brins de ciboulette fraîche ciselés

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 15 g
Kalorie 974 kJ / 233 kcal
Tłuszcz 12.2 g
Błonnik 5.3 g
Węglowodany 14 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...