Urządzenia i Akcesoria
Chłodnik wiśniowy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 porcji
Składniki
-
600 g wiśni, mrożonych, bez pestek, bez pestek600 g wiśni, świeżych bez pestek
-
150 g wody
-
50 - 70 g cukru
-
½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
3 goździki
-
500 g kefiru
-
ser ricotta (opcjonalnie) ilość do dekoracji
-
miód ilość do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
39.7 mg
Białko
4 g
Kalorie
641.3 kJ /
153.3 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Węglowodany
30.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chłodnik arbuzowy
1 godz. 15 min
Budyń z syropem klonowym
20 min
Zapiekane banany w czekoladzie pod kokosanką
40 min
Zupa z ziemniakami i maślanką (dziadówka)
40 min
Rabarbar pod kruszonką
55 min
Gazpacho truskawkowe z kozim serem
15 min
Koktajl brzoskwiniowo-orzechowy (bez cukru)
10 min
Wigilijna zupa migdałowa
35 min
Maślankowa panna cotta z duszonymi śliwkami
3 godz. 40 min
Kisiel cytrynowy
10 min
Deser z kaszy manny
20 min
Budyń czekoladowy
10 min