Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sos duński
- 5 g koperku, świeżego
- 40 g cebul perłowych, marynowanych, odsączonych z zalewy
- 60 g korniszonów, odsączonych z zalewy, pokrojonych na kawałki
- 200 g oleju rzepakowego
- 1 jajko, o temperaturze pokojowej
- 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 20 g musztardy Dijon
- 1 czubata łyżeczka curry, mielonego
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Szczupak w cieście piwnym
- 100 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia ryby
- 125 g piwa, jasnego
- 1 jajko
- ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- ½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 400 - 450 g filetów ze szczupaka, bez skóry, pokrojonych na 5-7 cm kawałki, świeżych lub mrożonych, uprzednio rozmrożonych
- olej rzepakowy, do głębokiego smażenia
- 1 cytryna, pokrojona w ćwiartki, do podania
- Wartości odżywcze
- na 4 porcje
- Kalorie
- 14243.5 kJ / 3402 kcal
- Białko
- 111.3 g
- Węglowodany
- 119.8 g
- Tłuszcz
- 276.6 g
- Błonnik
- 5.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Steki w sosie z zielonego pieprzu, purée ziemniaczane z grzankami
1h 15min
Owoce morza w sosie pomidorowo-ziołowym
30min
Dressing z sera pleśniowego w stylu amerykańskim
5 Min
Sos bordoski (sos bordelaise)
1h 5 min
Ryba w piwnym cieście
30min
Pilaw z botwinką i souvlaki wieprzowe na patyku
2óra 50p
Sos z czerwonego wina
40 min
Oliwa portugalska
10 Min
Sos béarnaise
20 Min
Rolada z boczku z daktylami na Varomie
2h 30min
Polędwica po toskańsku
45 Min
Ryba w cieście bazyliowym
1h