Urządzenia i Akcesoria
Szczupak w cieście piwnym z sosem duńskim
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
Sos duński
-
5 g koperku, świeżego
-
40 g cebul perłowych marynowanych, odsączonych z zalewy
-
60 g korniszonów odsączonych z zalewy, pokrojonych na kawałki
-
200 g oleju rzepakowego
-
1 jajko o temperaturze pokojowej
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
20 g musztardy Dijon
-
1 czubata łyżeczka curry, mielonego
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Szczupak w cieście piwnym
-
100 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia ryby
-
125 g piwa jasnego
-
1 jajko
-
½ łyżeczki proszku do pieczenia
-
½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
400 - 450 g filetów ze szczupaka, bez skóry pokrojonych na 5-7 cm kawałki, świeżych lub mrożonych, uprzednio rozmrożonych
-
olej rzepakowy do głębokiego smażenia
-
1 cytryna pokrojona w ćwiartki, do podania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 4 porcje
Białko
111.3 g
Kalorie
14243.5 kJ /
3402 kcal
Tłuszcz
276.6 g
Błonnik
5.3 g
Węglowodany
119.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NA RYBY!
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Remoulade
10 min
Kurczak w sosie ostrygowym (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z ryżem jaśminowym
2 godz. 10 min
Gruziński rosół z mięsem z kurczaka i żółtkami (czichirtma)
3 godz.
Dip z łososia z koperkiem
10 min
Grillowane szaszłyki wieprzowe w tajskiej marynacie
7 godz. 10 min
Pierś z kaczki z sosem z czerwonego wina, purée selerowo-kalafiorowe
1 godz. 50 min
Camembert z serkiem kremowym i marynowaną papryką
50 min
Kołaczyki z bryndzą
1 godz. 40 min
Kotlety (kofty) z jagnięciny i fety w greckim stylu
30 min
Pasztet z ryb słodkowodnych
16 godz. 15 min
Steki z polędwicy wołowej (sous-vide) z sosem berneńskim (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 20 min
Ryba w piwnym cieście
30 min