
Urządzenia i Akcesoria
Szczupak w cieście piwnym z sosem duńskim
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
Sos duński
-
koperku, świeżego5 g
-
cebul perłowych marynowanych, odsączonych z zalewy40 g
-
korniszonów odsączonych z zalewy, pokrojonych na kawałki60 g
-
oleju rzepakowego200 g
-
jajko o temperaturze pokojowej1
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego10 g
-
musztardy Dijon20 g
-
curry, mielonego1 czubata łyżeczka
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
Szczupak w cieście piwnym
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia ryby100 g
-
piwa jasnego125 g
-
jajko1
-
proszku do pieczenia½ łyżeczki
-
papryki ostrej, mielonej½ łyżeczki
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
filetów ze szczupaka, bez skóry pokrojonych na 5-7 cm kawałki, świeżych lub mrożonych, uprzednio rozmrożonych400 - 450 g
-
olej rzepakowy do głębokiego smażenia
-
cytryna pokrojona w ćwiartki, do podania1
Wartości odżywcze na 4 porcje
Kalorie
3402 kcal /
14243.5 kJ
Białko
111.3 g
Tłuszcz
276.6 g
Węglowodany
119.8 g
Błonnik
5.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NA RYBY!
11 Przepisów
Polska
Polska