
Urządzenia i Akcesoria
Gulasz wołowy z knedlami z chleba; Serniczki w słoiczkach
Składniki
Serniczki
-
masła20 g
-
herbatników digestive40 g
-
orzechów, mieszanych (laskowych, włoskich, pistacjowych lub migdałów)40 g
-
cukru80 g
-
serka kremowego podzielonego na kawałki300 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu50 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 ½ łyżeczki
-
soli1 szczypta
-
jajka2
-
wody500 g
Knedle z chleba
-
białego chleba, czerstwego pokrojonego w 1 cm plastry, a następnie na kawałki250 - 300 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście5 gałązek
-
cebuli przekrojonej na pół80 g
-
mleka220 g
-
masła25 g
-
jajka3
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
-
gałki muszkatołowej, mielonej2 szczypty
Gulasz wołowy i knedle na parze; Serniczki - cd.
-
cebuli przekrojonej na pół450 g
-
ząbki czosnku3
-
oleju30 g
-
wołowiny gulaszowej pokrojonej na 2-3 cm kawałki750 g
-
krojonych pomidorów, z puszki400 g
-
czerwonego wina200 g
-
koncentratu pomidorowego50 g
-
wody300 g
-
cukru1 łyżeczka
-
papryki słodkiej, mielonej2 łyżki
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
kminku, mielonego½ łyżeczki
-
skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek1 łyżeczka
-
majeranku, suszonego1 łyżka
-
liście laurowe, suszone3
-
owoców jałowca5
-
goździków, mielonych1 szczypta
-
masło do natłuszczenia
-
dżemu truskawkowego200 g
-
rumu1 łyżka
-
mąki pszennej30 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Polska
Możesz także polubić...
Wolno gotowana wołowina w sosie whisky z ziemniakami (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 50 min
Żurek z pieczarkami; Polędwiczki w sosie chrzanowym z purée ziemniaczanym i glazurowanymi marchewkami
1 godz. 15 min
Kremowy gulasz cielęcy z ziemniakami; Serniczki na parze z gotowanymi jabłkami
1 godz. 20 min
Gulasz wołowy (z osłoną noża miksującego), „ryż” kalafiorowy; Bezglutenowe ciasto cytrynowe
1 godz. 45 min
Wołowina (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z frytkami z batatów i sosem majonezowym
1 godz. 30 min
Gulasz wołowy z knedlami z chleba; Kapusta czerwona na ciepło
1 godz. 40 min
Polędwiczki wieprzowe z sosem musztardowym i ziemniakami
1 godz. 5 min
Zupa krem z pomidorów; Gołąbki z kaszą jaglaną i sosem grzybowym
1 godz. 40 min
Gulasz wołowy z grzybami i rozmarynowym pęczakiem
1 godz. 50 min
Gulasz wołowy z knedlami z czerstwego pieczywa
2 godz.
Gulasz wołowy z papryką
1 godz. 25 min
Pomidorowy gulasz wołowy z pureé ziemniaczanym z marchewką
50 min