Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 440 g di acqua + q.b.
- ½ arancia, preferibilmente biologica, la scorza grattugiata
- 4 fettine di petto d'anatra senza pelle (120 g circa ciascuna, vedere consiglio)
- 8 code di gambero, pulite e lavate
- 1 cucchiaino di sale + q.b.
- 1 cucchiaino di pepe bianco macinato + q.b.
- 200 g di yogurt greco
- 20 g di succo di arancia, spremuto fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1728 kJ / 413 kcal
- Białko
- 39.3 g
- Węglowodany
- 2.1 g
- Tłuszcz
- 27.5 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Stracotto di manzo in umido
1h 30min
Medaglioni di nasello sottovuoto con barbabietole marinate e rucola
1h 40min
Patate novelle ripiene
1h 5 min
Bocconcini di vitello con mele cotogne
1h 5 min
Granciporro alla catalana con verdure fresche e salsa rosa
1h 15min
Gelato all'avocado e vaniglia
12 Std.
Lattughe ripiene
1hod. 10min
Gelato al Primitivo di Manduria
24h 30min
Involtini di platessa e verdure
1h
Involtini mare e monti
1hod. 10min
Farro e filetto di maiale con glassa all'aceto balsamico
1h 15min
Stracotto di manzo ai carciofi
3sa 25 dk