Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 440 g di acqua + q.b.
- ½ arancia, preferibilmente biologica, la scorza grattugiata
- 4 fettine di petto d'anatra senza pelle (120 g circa ciascuna, vedere consiglio)
- 8 code di gambero, pulite e lavate
- 1 cucchiaino di sale + q.b.
- 1 cucchiaino di pepe bianco macinato + q.b.
- 200 g di yogurt greco
- 20 g di succo di arancia, spremuto fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1728 kJ / 413 kcal
- Białko
- 39.3 g
- Węglowodany
- 2.1 g
- Tłuszcz
- 27.5 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Turbanti di spigola e arancio
1 Std.
Sorbetto ai limoni con salsa ai frutti di bosco
15 Min
Filetti di cernia su crema di zucca e porri fritti
50min
Vellutata di patate e spigola (6-7 mesi)
30min
Arrosto di lonza con purè di patate
1 Std. 30 Min
Vol-au-vent con cruditès e gamberi
3 Std.
Tasche di maiale alla frutta secca e ginepro
50min
Millefoglie veloce
3h 50min
Trota mimosa
35min
Trota estiva
50min
Filetti di branzino con salsa agli asparagi
45min
Anatra all'arancia
1h 35 min