Brasato di manzo di Razza Piemontese al vino a Cottura Lenta con purè di patate

Brasato di manzo di Razza Piemontese al vino a Cottura Lenta con purè di patate

4.5 186 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 9 godz.
4 porzioni

Składniki

Spezzatino di manzo
  • farina tipo 00 q.b.
  • carne di manzo a bocconcini, senza nervi (3x3 cm) (preferibilmente taglio cappello del prete)
    700 g
  • di sedano a pezzi
    30 g
  • di carota pelata e a pezzi
    70 g
  • di cipolla bianca in quarti
    150 g
  • di olio extravergine di oliva
    40 g
  • di vino rosso corposo (es. Barolo, Barbera, Cannonau)
    200 g
  • di acqua
    100 g
  • di dado per brodo di carne
    25 g
  • di concentrato di pomodoro
    25 g
  • grani di pepe nero
    2
  • foglia di alloro secca
    1
  • chiodi di garofano
    3
  • stecca di cannella
    1
  • di cipolline fresche, pulite
    250 g
  • di sale
    5 g
Purè di patate
  • di patate a pasta farinosa pelate e a fette (1 cm)
    1000 g
  • di sale
    5 g
  • di latte
    350 g
  • di burro a pezzi
    30 g
  • di noce moscata grattugiata
    1 - 2 pizzichi

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 1019.8 kcal / 4266.8 kJ
Białko 52 g
Tłuszcz 52.3 g
Węglowodany 60.9 g
Błonnik 6.5 g
Tłuszcz nasycony 20.3 g
Sód 3617.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...