Manzo all'olio con polentina bianca

Manzo all'olio con polentina bianca

4.5 114 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz.
6 porzioni

Składniki

Manzo all'olio
  • 800 g di carne di manzo tipo cappello di prete, in un unico pezzo
  • 3 spicchi di aglio
  • 40 g di pane secco a pezzi
  • 40 g di Grana Padano a pezzi
  • 50 g di carota pelata e a pezzi
  • 30 g di sedano a pezzi
  • 30 g di scalogno a pezzi
  • 200 g olio extravergine di oliva
  • 100 g di vino bianco secco
  • 5 filetti di acciuga sott'olio sgocciolati
  • 3 foglie di salvia fresche lavate
  • 1 cucchiaino colmo di dado per brodo di carne
  • 400 g di acqua
  • 30 g di succo di limone spremuto fresco e filtrato
Polenta bianca
  • 1600 g di acqua
  • 1 cucchiaino di sale grosso
  • 20 g olio extravergine di oliva
  • 400 g di farina di mais bianca bramata

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 912.7 mg
Białko 39.4 g
Kalorie 3460.4 kJ / 826.5 kcal
Tłuszcz 47.2 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 9.1 g
Węglowodany 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...