Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Manzo all'olio
- 800 g di carne di manzo tipo cappello di prete, in un unico pezzo
- 3 spicchi di aglio
- 40 g di pane secco a pezzi
- 40 g di Grana Padano a pezzi
- 50 g di carota, pelata e a pezzi
- 30 g di sedano a pezzi
- 30 g di scalogno a pezzi
- 200 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di vino bianco secco
- 5 filetti di acciuga sott'olio, sgocciolati
- 3 foglie di salvia fresche, lavate
- 1 cucchiaino colmo di dado per brodo di carne
- 400 g di acqua
- 30 g di succo di limone, spremuto fresco e filtrato
Polenta bianca
- 1600 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale grosso
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di farina di mais bianca bramata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3460.4 kJ / 826.5 kcal
- Białko
- 39.4 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 47.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.1 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 912.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto al Teroldego
40min
Vitello tonnato
25h 30min
Trota mimosa
35 min
Brasato con salsa alle mele e brut
2 Std. 30 Min
Sciatt
1h
Giardiniera in agrodolce sottovuoto
3 godz.
Cappello del prete Sottovuoto con salsa verde
5h 30min
Vitello tonnato sottovuoto
5hod.
Risotto al Barolo
30min
Brasato di manzo al vino rosso
12 Std. 30 Min
Torta sbrisolona
55 min
Pizzoccheri
50min