Wersje kompatybilne
Lombos de red fish com azeite, alho e coentros
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 dentes de alho
- 1 limão (casca, só a parte amarela e sumo)
- 15 g coentros
- 80 g azeite
- 100 g azeitonas verdes s/ caroço
- 1000 g água
- 1 c. chá de sal
- 800 g batata nova s/ casca, cortada em rodelas grossas
- 8 lombos de red fish (1500 g aprox.)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1628 kJ / 389 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 20 g
Alternatywne przepisy
Peixe ao vapor com legumes e sopa
40min
Jardineira de carne
1 godz. 5 min
Pescada com batatas ao vapor
40min
Bacalhau fresco a vapor com molho de azeite e limão
45 Min
Coelho com feijoca e arroz
1 Std. 10 Min
Solha com maçã e pimenta rosa
30min
Gratinado de peixe com feijão-verde e couve-flor
1 Std. 30 Min
Arroz de peixe
55min
Pescada cozida com cebolada de cogumelos
40min
Arroz de pescada com alho-francês
35min
Estufado de peixe com camarão e ameijoas
40min
Meia-desfeita da avó Anica
35min