Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 douradas pequenas (1200 g cada aprox.)
- Sal q.b. p/ temperar
- 1 limão cortado às rodelas
- 4 dentes de alho
- 90 g manjericão
- 600 g água
- Azeite q.b. p/ regar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 8320.7 kJ / 1988.7 kcal
- Białko
- 367.9 g
- Węglowodany
- 6.9 g
- Tłuszcz
- 43.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.9 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 1296.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bacalhau com puré de grão e batata doce
35 Min
Dourada com cebolada e batatinhas novas
45 Min
Pescada com batatas ao vapor
40 min
Salmão ao vapor com puré de cenoura
40 min
Papelotes de bacalhau e legumes com batatinhas
1j
Robalos com feijão-verde
30 min
Douradas ao vapor
40 min
Atum ao vapor com molho de tomate feijão-frade
25 min
Robalo a vapor com molho de lima
35 Min
Salmão à portuguesa
45 Min
Dourada recheada com pesto de coentros
50 menit
Salmão em papelote com legumes em juliana
35 Min