Filetes com espargos e arroz de açafrão

Filetes com espargos e arroz de açafrão

2.5 21 rating
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 doses

Składniki

  • maruca (600 g aprox.)
    4 filetes de
  • espargos verdes arranjados e cortados em pedaços
    200 g
  • limão só o sumo
    ½
  • sal
    1 ½ c. chá de
  • Pimenta q.b. p/ temperar
  • água
    1200 g
  • açafrão-da-índia
    2 c. chá de
  • azeite mais q.b. p/ regar
    10 g
  • arroz basmati
    300 g
  • natas
    200 g
  • cebolinho cortado em pedaços
    10 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 dose

Sód 1169.2 mg
Białko 44.4 g
Kalorie 2720.4 kJ / 650.2 kcal
Tłuszcz 22.8 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 12.2 g
Węglowodany 64.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...