Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 filetes de maruca (600 g aprox.)
- 200 g espargos verdes, arranjados e cortados em pedaços
- ½ limão, só o sumo
- 1 ½ c. chá de sal
- Pimenta q.b. p/ temperar
- 1200 g água
- 2 c. chá de açafrão-da-índia
- 10 g azeite, mais q.b. p/ regar
- 300 g arroz basmati
- 200 g natas
- 10 g cebolinho cortado em pedaços
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2720.4 kJ / 650.2 kcal
- Białko
- 44.4 g
- Węglowodany
- 64.4 g
- Tłuszcz
- 22.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.2 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 1169.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dourada com cebolada e batatinhas novas
45min
Arroz com bacalhau, ovo e salsa
1 Std.
Arroz de açafrão com peru
40min
Salmão com arroz de coentros
25 Min
Linguine com molho de cogumelos e peru
50min
Solha com ervas e arroz jambalaya
45min
Dourada com legumes em papelote
40min
Papelotes de salmão com salada de batata
45min
Pescada cozida com cebolada de cogumelos
40min
Arroz de coelho e espinafres
40min
Filete de garoupa à Portuguesa
40min
Medalhões de pescada a vapor com batatas novas e rabanetes
1 Std.