Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 filetes de maruca (600 g aprox.)
- 200 g espargos verdes, arranjados e cortados em pedaços
- ½ limão, só o sumo
- 1 ½ c. chá de sal
- Pimenta q.b. p/ temperar
- 1200 g água
- 2 c. chá de açafrão-da-índia
- 10 g azeite, mais q.b. p/ regar
- 300 g arroz basmati
- 200 g natas
- 10 g cebolinho cortado em pedaços
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2720.4 kJ / 650.2 kcal
- Białko
- 44.4 g
- Węglowodany
- 64.4 g
- Tłuszcz
- 22.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.2 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 1169.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Filetes de linguado com molho de tomate e manjericão
40 min
Pescada cozida com cebolada de cogumelos
40 min
Frango a vapor com arroz de ervilhas
50 Min
Peru festivo
30 Min
Frango ao vapor com manteiga picante de coentros
35 Min
Espetadinhas de peru com arroz de ervilhas e hortelã
1 Std.
Pescada no forno
50 Min
Penne integral com frango e molho de laranja
1 Std.
Pescada com legumes ao vapor
50 Min
Arroz de peixe
55 Min
Fricassé de pescada
1 Std. 10 Min
Pescada com molho de tomate fresco
35 Min