Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g flocos de aveia
- 100 g cebola
- 15 g mistura de ervas aromáticas frescas (salsa e coentros)
- 600 g bacalhau demolhado e desfiado, bem espremido
- 1 ovo
- 25 g mostarda
- 1 pitada de pimenta
- Azeite q.b. p/ untar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 577 kJ / 142 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panquecas integrais com requeijão
30min
Caril de lulas com arroz a vapor
1 Std.
Massada de lulas
35 Min
Bacalhau com puré de grão e batata doce
35 Min
Hambúrgueres de atum com salada fresca de batata-doce
40min
Granola de abóbora
1 godz. 5 min
Papelotes de bacalhau e legumes com batatinhas
1 Std.
Bolachas de cereais e maçã
50 Min
Lulas com cuscuz e espinafres
50 Min
Bacalhau com grão e broa
45min
Lulas guisadas
50 Min
Bacalhau no forno com grão e crosta de broa
45min