Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g sobras de pão
- 5 g salsa
- 400 g cebola cortada em rodelas finas
- 4 dentes de alho cortados em lâminas
- 1 folha de louro
- 2 c. chá de sal
- 35 g azeite, mais q.b. p/ untar
- 1000 g água
- 700 g batata-doce cortada em rodelas finas
- 500 g bacalhau demolhado e desfiado
-
200
g natas
lub 200 g natas de soja - 100 g leite
- 10 g mostarda
- 1 pitada de noz-moscada
- 1 pitada de pimenta
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1723 kJ / 412 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bacalhau no forno com grão e crosta de broa
45min
Fofo de peixe
1 Std. 10 Min
Bacalhau da consoada gratinado
1 Std. 15 Min
Empadão de atum e molho arrabiata com puré de batata-doce
1h 35 min
Gratinado de lulas
1 Std. 30 Min
Bacalhau com espinafres e cenoura e Creme de curgete e cenoura
1 Std.
Bacalhau à abade de Priscos
50min
Tabuleiro de maçã e pera com especiarias e aveia
1 Std.
Bacalhau com grão e broa
45min
Bacalhau de Natal
1 Std. 15 Min
Bacalhau de forno
1 Std.
Bacalhau com espinafres e cenoura
50min