Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 orange, thin peelings of skin and flesh, segmented, pith removed, deseeded
- 25 g red split lentils, rinsed
- 40 g onions, quartered
- 150 g carrots, cut in pieces (2 cm)
- 50 g unsalted butter, diced
- 700 g liquid chicken stock
- 50 g orange juice
- ¼ tsp ground nutmeg
- ½ - 1 tsp fine sea salt, to taste
- ¼ tsp ground black pepper
- 250 g fresh spinach
- single cream, for drizzling
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 744 kJ / 178 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 12 g
Alternatywne przepisy
Broccoli and stilton soup
30 Min
Mushroom and Cannellini Bean Soup
35 Min
Curried Carrot And Ginger Soup
50min
Carrot, Orange and Ginger Soup
25min
Vegetable Soup
35 Min
Creamed Lettuce Soup, Broccoli with Black Olive Sauce
45min
Watercress and Oat Soup
35 Min
Carrot, Apple and Ginger Soup
35 Min
Butternut Squash and Ginger Soup
35 Min
Courgette Soup with Basil and Cashew
20 Min
Spinach, Lemon and Lentil Soup
50min
Celeriac and Apple Soup
55min