
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 orange thin peelings of skin and flesh, segmented, pith removed, deseeded
- 25 g red split lentils rinsed
- 40 g onions quartered
- 150 g carrots cut in pieces (2 cm)
- 50 g unsalted butter diced
- 700 g liquid chicken stock
- 50 g orange juice
- ¼ tsp ground nutmeg
- ½ - 1 tsp fine sea salt to taste
- ¼ tsp ground black pepper
- 250 g fresh spinach
- single cream for drizzling
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 178 kcal / 744 kJ
- Białko
- 4.5 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Węglowodany
- 13 g