Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 orange, thin peelings of skin and flesh, segmented, pith removed, deseeded
- 25 g red split lentils, rinsed
- 40 g onions, quartered
- 150 g carrots, cut in pieces (2 cm)
- 50 g unsalted butter, diced
- 700 g liquid chicken stock
- 50 g orange juice
- ¼ tsp ground nutmeg
- ½ - 1 tsp fine sea salt, to taste
- ¼ tsp ground black pepper
- 250 g fresh spinach
- single cream, for drizzling
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 744 kJ / 178 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 12 g
Alternatywne przepisy
Carrot, Orange and Ginger Soup
25 min
Carrot, Apple and Ginger Soup
35 min
Creamy Courgette Soup
25 min
Mushroom and Cannellini Bean Soup
35 min
Celeriac and Apple Soup
55 min
Curried Carrot And Ginger Soup
50 min
Courgette Soup with Basil and Cashew
20 min
Spring Vegetable Soup
35 min
Cream of Vegetable Soup
15 Min
Sweet Potato and Courgette Soup
25 min
Creamy Asparagus, Potato and Leek Soup
30 min
Spinach and Parmesan Soup
45 min