Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Beetroot Gazpacho
- 300 g raw beetroots, peeled and cut in pieces
- 100 g potatoes, peeled and cut in pieces
- 1 Tbsp vegetable stock paste (see Tips)
- 500 g water
- 1 cucumber, cut in pieces
- 1 - 2 spring onions, trimmed and cut in pieces
- 250 g natural yoghurt
- 2 Tbsp lemon juice, plus extra to taste
- 100 g water, chilled
- 1 pinch fine sea salt, to taste
- 1 pinch ground white pepper, to taste
Horseradish Créme
- 100 g natural yoghurt
-
1 - 2
Tbsp creamed horseradish
lub 1 - 2 Tbsp fresh horseradish, grated - 1 - 1 ½ Tbsp fresh chives, finely chopped, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 631 kJ / 150 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 4.2 g
Alternatywne przepisy
Gazpacho
1 godz. 15 min
Borscht
50 Min
Cream of Cauliflower and Coconut Soup
40 Min
Creamed Lettuce Soup, Broccoli with Black Olive Sauce
45 Min
Carrot and Roasted Red Pepper Purée
25min
Smoked Cod Roe Éclairs with Horseradish Cream
Brak ocen
Crusted Pâté (Spain)
10 Std.
Spinach and Potato Soup with Savoury Egg Custard
45 Min
Beetroot Soup, Horseradish Dumplings
1 godz. 15 min
Carrot, Apple and Ginger Soup
35 Min
Carrot and Ginger Soup
5 Min
Courgette Soup with Basil and Cashew
20 Min