Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Beetroot Gazpacho
- 300 g raw beetroots, peeled and cut in pieces
- 100 g potatoes, peeled and cut in pieces
- 1 Tbsp vegetable stock paste (see Tips)
- 500 g water
- 1 cucumber, cut in pieces
- 1 - 2 spring onions, trimmed and cut in pieces
- 250 g natural yoghurt
- 2 Tbsp lemon juice, plus extra to taste
- 100 g water, chilled
- 1 pinch fine sea salt, to taste
- 1 pinch ground white pepper, to taste
Horseradish Créme
- 100 g natural yoghurt
-
1 - 2
Tbsp creamed horseradish
lub 1 - 2 Tbsp fresh horseradish, grated - 1 - 1 ½ Tbsp fresh chives, finely chopped, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 631 kJ / 150 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 4.2 g
Alternatywne przepisy
Broccoli and Stilton Soup
30 min
Coconut Creamed Kale
20min
Butternut Squash and Ginger Soup
35 min
Onion soup
1h 10 min
Spinach and Broccoli Terrine
4h 40 min
Gazpacho
1h 15 min
Pea Gazpacho
4 Std. 15 Min
Greek Appetiser Tart
1h 30min
Onion Soup
1h
Gazpacho
1h 15 min
Goat's Cheese Panna Cotta with Beetroot and Port Jelly, Beetroot Gel and Beetroot Pickles
15小时 15 分钟
Aubergine Bhurta
30 min