Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g blanched almonds
- 25 g blanched hazelnuts
- 1 garlic clove, unpeeled
- 500 g water
- 350 - 400 g green asparagus, woody ends removed
- 20 g extra virgin olive oil
- 1 ½ tsp sweet paprika
- 2 pinches ground black pepper
- 100 g roasted red peppers, preserved, drained, reserving 20 g oil, cut in pieces
- 80 g tomatoes, quartered
- ½ fresh red chilli, halved, deseeded (opcjonalnie)
- 1 Tbsp red wine vinegar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 917 kJ / 222 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 19 g
Alternatywne przepisy
Cod with citrus butter
50min
Green Goodness Soup
10 min
Asparagus, Parmesan rice and lemon sabayon sauce
1 godz.
Steamed Brussels Sprouts with Orange Herb Butter
25min
Mushroom Ragout with Steamed Leeks and Hasselback Potatoes
1 godz. 15 min
Steamed carrot and courgette tagliatelle
35min
Smoked Mackerel and Tarragon Soufflés
40min
Crab Tortelloni, Red Mullet
5 Std.
Mashed Potatoes
45min
Mint Courgettes
30min
Lamb Cooked Two Ways with Carrot and Ginger Purée and Red Wine Jus
5h 15min
Steamed Green Beans and Helda Beans
20min