Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g blanched almonds
- 25 g blanched hazelnuts
- 1 garlic clove, unpeeled
- 500 g water
- 350 - 400 g green asparagus, woody ends removed
- 20 g extra virgin olive oil
- 1 ½ tsp sweet paprika
- 2 pinches ground black pepper
- 100 g roasted red peppers, preserved, drained, reserving 20 g oil, cut in pieces
- 80 g tomatoes, quartered
- ½ fresh red chilli, halved, deseeded (opcjonalnie)
- 1 Tbsp red wine vinegar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 917 kJ / 222 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 19 g
Alternatywne przepisy
Steamed Broccoli Mash
35min
Tabbouleh-stuffed Peppers
50min
Mint Courgettes
30min
Stuffed Peppers with Herbed Quinoa
30min
Guacamole
5 Min
Mustard Balsamic Vinegar Dressing
10 min
Tomato Sauce
40min
Asparagus, Parmesan Rice and Lemon Sabayon Sauce
1u.
Tuna Nicoise with Raspberry Vinaigrette and Honey
40min
Tomato sauce
40min
Steamed Brussels Sprouts with Orange Herb Butter
25 Min
Steamed Cod with Vizcaina Sauce
50min