Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Stock
- 230 g onions, quartered
- 2 garlic cloves
- 30 g extra virgin olive oil
- 1200 g water, hot
- ½ Tbsp black peppercorns
- 2 dried bay leaves
-
2
sprigs fresh thyme
lub ½ tsp dried thyme
Risotto
- 10 g fresh parsley leaves
- 100 g onions, quartered
- 1 garlic clove
- 40 g extra virgin olive oil
-
50
g dried porcini mushrooms, soaked in boiling water for 30 minutes then squeezed dry, soaking liquid reserved
lub 250 g fresh porcini mushrooms - 350 g risotto rice
- 2 Tbsp nutritional yeast (opcjonalnie)
- 1 ½ tsp fine sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2139 kJ / 511 kcal
- Białko
- 15.9 g
- Węglowodany
- 70.7 g
- Tłuszcz
- 20.1 g
Alternatywne przepisy
Mixed Grain Pilaf with Beetroot
30min
Courgette and Carrot Quinoa Salad
1 godz. 35 min
Kelp Noodles in Marinara Sauce
20min
Mushroom Ragout with Steamed Leeks and Hasselback Potatoes
1u. 15min
Quinoa and Sweet Potato Rolls
1u. 30min
Coconut cake
1h 20min
Potato and Vegetable Purée
40 Min
Salmon Fillets with Buckwheat and Asparagus
40 Min
Vegetable and Almond Soup
45min
Coconut and Almond Milkshake
10min
Steamed Broccoli Mash
35min
Broccoli and Oat Crumble with Vegan Cheese
1u.