Allergen-friendly Mushroom Risotto

Allergen-friendly Mushroom Risotto

3.8 12 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 portions

Składniki

Stock
  • onions quartered
    230 g
  • garlic cloves
    2
  • extra virgin olive oil
    30 g
  • water hot
    1200 g
  • black peppercorns
    ½ Tbsp
  • dried bay leaves
    2
  • fresh thyme
    2 sprigs
    ½ tsp dried thyme
Risotto
  • fresh parsley leaves
    10 g
  • onions quartered
    100 g
  • garlic clove
    1
  • extra virgin olive oil
    40 g
  • dried porcini mushrooms soaked in boiling water for 30 minutes then squeezed dry, soaking liquid reserved
    50 g
    250 g fresh porcini mushrooms
  • risotto rice
    350 g
  • nutritional yeast (opcjonalnie)
    2 Tbsp
  • fine sea salt
    1 ½ tsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 15.9 g
Kalorie 2139 kJ / 511 kcal
Tłuszcz 20.1 g
Węglowodany 70.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...