Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 tsp dried fennel seeds
- 20 g oil
- 60 g onions, halved then sliced (5 mm)
- 400 g fennel bulb, sliced (2-3 cm), fronds reserved for garnishing
- 20 g sugar
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 20 g tomato purée
- 100 g water, plus extra for cooking pasta
- 1 tsp fine sea salt, plus extra to taste and for cooking pasta
- ¼ tsp ground black pepper, plus extra to taste
-
½
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub ½ tsp vegetable stock paste, homemade - 2 dashes balsamic glaze
- 350 g dried pasta (e.g. penne)
- water
- fine sea salt
- 30 g pine nuts
- 125 g bocconcini, drained
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2324 kJ / 551 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 76 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 6.4 g
Alternatywne przepisy
Pasta al Arrabiata
30 mnt
Tagliatelle with porcini mushrooms
1j
Sautéed Aubergine (400 g)
35 Min
Broccoli, Chilli and Pine Nut Spaghetti
40 mnt
Apricot, Hazelnut and Feta Couscous with Mixed Vegetables
1 Std. 15 Min
Cashew Nuts and Vegetables in Peanut Butter Sauce with Rice
45 mnt
Miso Whitefish with Green Beans and Chickpea Purée
3 Std.
Sautéed Aubergine (200 g)
30 mnt
Couscous with Apricots, Hazelnuts, Feta and Mixed Vegetables; Stracciatella Cream
1 Std. 15 Min
Noodle soup
35 Min
Green Curry Chicken
55min
Pasta with Vegetable Ragout
45 mnt