Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de beurre doux, et un peu pour le moule
- 50 g de biscuits à la cuillère
- 25 g de biscuits amaretti
- 1 c. à café de zeste de citron non traité, râpé
- 1 c. à café de confiture de fraises
- 375 g de crème liquide 30-40% m.g., très froide
- 125 g de mascarpone
- 30 g de sucre glace maison
- 1 c. à café de sucre vanillé maison
- 250 g de fraises
- 4 g de nappage pour tartes (1/2 sachet)
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 879 kJ / 210 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Croissants aux pommes
16 Std. 40 Min
Gâteau aux pommes
1h
Wedding cake de Gaëlle (Finale Thermostars 2017)
3h 15min
Bûche chocolat-cassis
1 godz. 45 min
Charlotte aux fraises
12h 30min
Gâteau d'abeilles avec glaçage
1h 25min
Sablé aux amandes, duo fraise-kiwi et chantilly
3h 15min
Blanquette de ris de veau
1 Std. 50 Min
Petit soufflé aux amandes, cœur chocolat
30 min
Beignets fourrés chocolat ou confiture
6 godz.
Moelleux au chocolat au cœur fondant
25min
Tiramisu
5 godz. 20 min