![Choux façon tiramisu Choux façon tiramisu](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E3CA17FC-F600-47AA-A27A-FD0509B9863D/Derivates/F77A9E21-2864-4F40-AEF1-4281472E2B8E.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte à chou
- 150 g d'eau
- 80 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 1 pincée de sel
- 10 g de sucre en poudre
- 120 g de farine de blé
- 3 œufs moyens (53-63 g)
La crème tiramisu
- 80 g de sucre en poudre
- 5 g de café instantané
- 200 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 400 g de mascarpone
- 30 g de liqueur d'amande, type Amaretto
- 15 g de cacao en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 944 kJ / 226 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 11.6 g
- Tłuszcz
- 18.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème diplomate aux fruits
1h
Tarte aux fruits à la crème mousseline
1h
Crème pâtissière
15min
La dacquoise aux fruits d'été
15h 45min
Opéra
24h
Couronne de choux aux fraises
2h 30min
Choux vanille-framboise
2h 30min
Eclairs fraises-chocolat blanc
24h
Chouquettes à la crème pralinée
2h 15min
Choux meringués aux fruits de la Passion
2h 45min
Fraisier
12 Std. 45 Min
Macaron tiramisu
26sa