Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g d'eau
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 200 g de carottes, coupées en morceaux
- 1 pincée de cumin en poudre
- 10 g de beurre demi-sel
- 40 g de crème liquide 35% m.g.
- 2 c. à café de gingembre en poudre
- 5 g de jus de citron
- 50 g de farine de blé
- 1 œuf battu
- 50 g de chapelure
- 50 g d'huile d'arachide
- 1 pincée de fleur de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2044 kJ / 491 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 39.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quenelles de chèvre sur purée de carottes
20 Min
Verrines "toutes vertes"
30min
Bavarois tomate-fraise
2 Std. 25 Min
Mille-feuilles de poivrons et crème aux herbes
2 Std. 30 Min
Carrés menthe-chocolat
5h
Mousse de chèvre en habit de poireau
2 Std. 50 Min
Bouchées chèvre-raisin
1 Std.
Dariole chèvre, poivrons et tapenade
3 Std. 30 Min
Cheesecake poireau et saumon fumé
5 Std. 50 Min
Roulés d'aubergine
35min
Ballotine comme un macaron
25 Min
Petit soufflé aux amandes, cœur chocolat
30min