Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 brins de basilic frais
- 30 g de pignons de pin
- 10 g d'huile d'olive
- 80 g de gruyère râpé
- 100 g de lait
- 3 œufs
- 180 g de farine de blé
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- ½ c. à café de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 50 g de pistaches, décortiquées et non salées, torréfiées (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 383 kJ / 90 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 7.6 g
- Tłuszcz
- 4.8 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quenelles de chèvre sur purée de carottes
20 min
Cookies au chèvre et au thym
40 min
Muffins pistou/pistache
40 min
Verrine de chèvre, fruits secs et tomates séchées
2 godz. 15 min
Torsades feuilletées au sésame, pavot et fenouil
35min
Muffins petits pois, menthe et comté
45 min
Petits chaussons fourrés
1h 25min
Verrine saumon-endive
10min
Petits croustillants chèvre-olive
20 min
JUIN - Mini-madeleines jambon-roquefort - Bruno Dinel
30 min
Bouchées au chèvre et chorizo
30 min
Cake surprise
2h