Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 75 g de lait
- 4 œufs
- 75 g de sucre en poudre
- 250 g de farine de blé
- 5 g de sel
- 90 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 30 g de sucre en grains
- beurre
- 1 jaune d'œuf battu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1658.7 kJ / 395.7 kcal
- Białko
- 10.2 g
- Węglowodany
- 49.5 g
- Tłuszcz
- 17.2 g
- Błonnik
- 2.2 g
Alternatywne przepisy
Feuilleté au crabe
1h 20min
Soufflé de crabe aux fines herbes
55min
Minitartes fines au chocolat
1h 30min
Mille-feuilles de pomme de terre au foie gras
3u. 35min
Glace au persil, tarte fine aux pommes vertes et coulis de persil
13 godz. 15 min
Quiche auvergnate
1h 20min
JANVIER - Crème caramel exotique - Eric Guérin
3h 45min
Sphère comme une orange sanguine
18 godz.
Gratin crémeux à la normande
1h 5min
Pâtes sauce courgette et gambas au citron
30min
Penne au pesto et jambon cru
15min
Tarte basquaise
55min