![FEVRIER - Le cramique perdu - Nicolas Gautier FEVRIER - Le cramique perdu - Nicolas Gautier](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/225AB4D2-F988-4813-9C3C-F2346B453321/Derivates/51DF0927-192A-471D-9318-1C2D95491EC4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 75 g de lait
- 4 œufs
- 75 g de sucre en poudre
- 250 g de farine de blé
- 5 g de sel
- 90 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 30 g de sucre en grains
- beurre
- 1 jaune d'œuf battu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1658.7 kJ / 395.7 kcal
- Białko
- 10.2 g
- Węglowodany
- 49.5 g
- Tłuszcz
- 17.2 g
- Błonnik
- 2.2 g
Alternatywne przepisy
Cramique
2 Std.
Pain ciabatta
3 godz. 45 min
Tarte au libouli
2h 45min
FEVRIER Espumas au brie de Nangis, aux truffes et à la ciboulette - Nicolas Masse
2 Std.
Petit flan au pont-l'évêque et aux lardons
45min
Crumble terre et mer
50 Min
Hamburgers normands
4sa 20 dk
Liqueur aux fruits rouges
25min
Pain aux algues
2h 45min
Cannelloni de crêpe à l'orange
45min
JANVIER - Crème caramel exotique - Eric Guérin
3 godz. 45 min
Tarte basquaise
55 Min