Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 450 g de filets de morue salée et une grande quantité d'eau froide
Le jour même
- 400 g d'eau
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 2 feuilles de laurier frais
- 500 g de pommes de terre, coupées en morceaux
- 15 g de beurre doux
- 200 g de lait
- 3 jaunes d'œufs
- 6 blancs d'œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1626 kJ / 387 kcal
- Białko
- 64.7 g
- Węglowodany
- 14.5 g
- Tłuszcz
- 7.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pizza Margherita
2 Std. 10 Min
Gâteau au yaourt
1h 40min
Blanquette de veau
1h
Crème caramel
3h
Faisselle de chèvre au pesto d'herbes sucré
1 Std. 15 Min
Soupe d'artichaut mentholée
10min
Gâteau au chocolat léger
3h 15min
Tarte aux pommes
1h
La tourte aux épluchures de patate
2h 30min
Pissaladière
3h
Lasagne de la mer
1h
Quiche aux épinards, roquette et haddock
1 Std. 15 Min