
Wersje kompatybilne
Minitartelettes à la carotte et à la crème d'orange
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte sablée
- 250 g de farine de blé et un peu pour le moule
- 125 g de beurre coupé en morceaux
- 1 pincée de sel
- 1 jaune d'œuf
- 30 g de sucre en poudre
- 5 g d'eau
- farine de blé pour les moules
- beurre pour les moules
La garniture
- 650 g d'eau
- 2 oranges non traitées
- 220 g de sucre en poudre
- 250 g de carottes coupées en tagliatelle
- 4 jaunes d'œufs
- 10 g de fécule de maïs
- 200 g de jus de carotte
- 2 pincées de cannelle en poudre à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 139 kcal / 586 kJ
- Białko
- 1.9 g
- Tłuszcz
- 5.7 g
- Węglowodany
- 20 g
- Błonnik
- 0.8 g