Minitartelettes à la carotte et à la crème d'orange

Minitartelettes à la carotte et à la crème d'orange

4.0 4 oceny
Przygotowanie 1 godz. 30 min
Czas całkowity 2 godz.
24 pièces

Składniki

La pâte sablée
  • de farine de blé et un peu pour le moule
    250 g
  • de beurre coupé en morceaux
    125 g
  • de sel
    1 pincée
  • jaune d'œuf
    1
  • de sucre en poudre
    30 g
  • d'eau
    5 g
  • farine de blé pour les moules
  • beurre pour les moules
La garniture
  • d'eau
    650 g
  • oranges non traitées
    2
  • de sucre en poudre
    220 g
  • de carottes coupées en tagliatelle
    250 g
  • jaunes d'œufs
    4
  • de fécule de maïs
    10 g
  • de jus de carotte
    200 g
  • de cannelle en poudre à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées

Wartości odżywcze na 1 pièce

Kalorie 139 kcal / 586 kJ
Białko 1.9 g
Tłuszcz 5.7 g
Węglowodany 20 g
Błonnik 0.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...