![Chips de crevettes Chips de crevettes](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/AC77B54A-0277-4B6A-A308-CBC0C75E0858/Derivates/50e69a8f003e509579bd2d35a7d27ceae06b0941.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de crevettes crues de taille moyenne, décortiquées
- 2 brins de coriandre fraîche, équeutés
- 1 blanc d'œuf
- 2 c. à café de fécule de maïs
- 15 g de sauce de poisson (nuoc-mâm)
- 1 pincée de poivre blanc moulu
- 4 galettes de riz (Ø 21cm)
- 30 g d'huile d'olive
- 30 g de graines de sésame
- 100 g de sauce aux prunes, pour le service
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 295 kJ / 70 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Amuse bouche : ravioles de Saint-Jacques acidulées
50min
AOUT - Condiment catalan - Richard Toix
3h 30 min
Tuiles aux crevettes
40min
Acras de poulet
50min
Bavarois tomate-fraise
2 godz. 25 min
Blinis de champignons, sauce citron-ciboulette
1hod. 15min
Torsades feuilletées au sésame, pavot et fenouil
35min
Boulettes de bœuf aux cacahuètes
1h 20min
Bricks au crabe
45min
Amuse bouche : cromesquis de carotte
1h
Tuiles au fromage
15 Min
Acras de morue
13h