Huîtres en papillote d'épinards, beurre crémeux aux algues

Huîtres en papillote d'épinards, beurre crémeux aux algues

4.5 2 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
6 portions

Składniki

  • 500 g d'eau
  • 12 grosses huîtres creuses (n° 2 ou 3)
  • 12 feuilles d'épinards frais de belle taille
  • 80 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 80 g de beurre doux froid et coupé en petits morceaux
  • 1 c. à soupe d’algues déshydratées (laitue de mer en paillettes)
  • 30 g de jus de citron

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 2 g
Kalorie 659 kJ / 160 kcal
Tłuszcz 16 g
Błonnik 0 g
Węglowodany 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...