Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g d'amandes émondées
- 1000 g de tomates très mûres, coupées en deux ou quatre
- 2 têtes d'ail entières, non épluchées
- 1 poivron rouge, coupé en morceaux
- 120 g d'huile d'olive
- 1 tranche de pain, frite dans l'huile d'olive et coupée en morceaux
- 8 filets d'anchois au sel
- ½ c. à café de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de piment de Cayenne en poudre
- 100 g de vinaigre de Banyuls
- Wartości odżywcze
- na 1 bouteille
- Kalorie
- 8750 kJ / 2114 kcal
- Białko
- 40 g
- Węglowodany
- 110 g
- Tłuszcz
- 172 g
- Błonnik
- 28 g
Alternatywne przepisy
Cotriade
1 Std.
Soufflé au caramel
35 Min
Sauce soubise
30 Min
Sabayon aux abricots et aux amaretti
20 Min
Brochettes de gambas croustillantes, sauce à la mangue
30 Min
Pintxo au fromage fumé
10 Min
Œufs ananas - Christophe Aribert
Brak ocen
Velouté de cocos de Paimpol aux moules
1 Std.
Bouillon parfumé
35 Min
Petits babas rapides à la grenadine
30 Min
MARS Chartreuse Antésite choc - Christophe Aribert
10 Min
Nage de saint-jacques
1 Std. 20 Min